Hovězí Verona - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg roštěnek, 4 lžíce olivového oleje, 1 mrkev nakrájená nadrobno, 1 list řapíkatého celeru nasekaný nadrobno, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 stroužky česneku nasekané nadrobno, 1 lžíce sušených hub, 2.5 dl červeného vína, 6 lžic rajčatového protlaku, 5 dl hovězího vývaru, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř
Ve velké pánvi rozpálíme olej a na něm po krátce osmahneme maso po všech stranách. Přidáme cibuli, mrkev a celer a smažíme, až cibule zesklovatí. Přidáme česnek, bobkový list, sůl a pepř, plamen snížíme na minimum a chvilku dusíme. Mezitím si houby na chvíli spaříme v horké vodě, necháme odkapat a přidáme je k masu. Vaříme další 4 minuty. Přilijeme víno, rajský protlak a vývar, přikryjeme pokličkou a vaříme minimálně 2 hodiny, až je maso měkké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka