Hovězí Stroganoff - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg bifteků nakrájených na proužky, 1 lžíce másla, 2  cibule nakrájené na kolečka, 10 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 2.5 dl hovězího vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl kysané smetany, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozpálíme polovinu másla a na něm zprudka osmahneme maso. Hotové maso vyndáme a držíme v teple. Na pánev dáme zbytek másla, přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Přidáme žampióny a vaříme další 3 minuty. Přilijeme vývar, osolíme a vaříme dalších 5 minut. V misce smícháme mouku a kysanou smetanu, pomalu vmícháme k zelenině a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Maso vrátíme do pánve, promícháme a dobře prohřejeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka