Hovězí s rajskou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky vařeného hovězího masa, 2 lžíce másla, 10 dkg kořenové zeleniny, 1 cibule, několik kuliček celého pepře, 3 lžíce hladké mouky, 1 l hovězího vývaru, 20 dkg rajčatového protlaku, sůl, ocet, citrónová šťáva, špetka moučkového cukru, bazalka
Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme celý pepř, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a vaříme asi 15 minut. Vmícháme rajčatový protlak, ještě povaříme, omáčku podle chuti osolíme, ochutíme octem, citrónovou šťávou a přisladíme. Přecedíme a v horké omáčce prohřejeme plátky vařeného hovězího masa, doplníme posekanými čerstvými nebo sušenými lístky bazalky a podáváme s houskovým knedlíkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka