Hovězí s paprikou - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg zadního hovězího nakrájeného na tenké proužky, 1 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička krystalového cukru, 1 lžička mletého zázvoru, 2 stroužky česneku nasekané nadrobno, 2 zelené papriky nakrájené na proužky, 2 nastrouhané mrkve, 4 jarní cibulky nakrájené nadrobno, sůl, mletý pepř
V misce smícháme Solamyl, třetinu oleje, polovinu sójové omáčky, cukr, sůl a pepř, ve vzniklé směsi maso obalíme a necháme 30 minut marinovat v ledničce. Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přidáme maso, zázvor a česnek a 5 minut zprudka vaříme. Přidáme papriku a mrkev, zamícháme a vaříme další 3 minuty. Posypeme zelenou cibulkou, znovu zamícháme a vaříme další 1 minutu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka