Hovězí roláda se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 8 dkg slaniny, 12 dkg mrkve, 12 dkg celeru, 12 dkg cibule, 2 vejce, 7 dkg rostlinného tuku, 4 dl vývaru, 3 dkg hladké mouky, 3 dkg rajčatového protlaku
Z masa nakrájíme větší plát, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, vložíme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, podusíme, zalijeme rozšlehanými vejci se solí a necháme mírně ztuhnout. Směsí plníme plát masa, zatočíme a svážeme nití. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme roládu, ze všech stran opečeme, zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka (obracíme). Maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme vývar a protlak a provaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka