Hovězí roláda na slanině - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 5 dkg slaniny, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 3 dl vody
Maso rozřízneme v plát, rozklepeme ho do šíře, osolíme, opepříme, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem, poklademe tenkými plátky slaniny, stočíme v roládu a ovineme nití. V tlakovém hrnci osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibulí, shrneme ji stranou, vložíme roládu a opečeme po všech stranách. Podlijeme horkou vodou a dusíme pod tlakem 40 minut. Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka