Hovězí po italsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 5 lžic olivového oleje, 90 dkg zadního hovězího nakrájeného na kousky, 1 mrkev nakrájená na kolečka, 1 list řapíkatého celeru, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 stroužky česneku nasekané nadrobno, 2 bobkové listy, 2 lžíce sušených hub, 2.5 dl červeného vína, 1.5 dl rajčatového protlaku, 5 dl hovězího vývaru, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozpálíme olej a na něm krátce osmahneme maso. Přidáme cibuli, mrkev a celer s podusíme, až je cibule do zlatova. Přidáme bobkový list, česnek a sůl s pepřem a krátce povaříme. Mezitím si krátce spaříme houby, necháme dobře odkapat a přidáme je k masu. Vaříme další 4 minuty, přidáme víno, vývar a protlak, dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 2 hodiny, až je maso měkké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka