Hovězí plátky se sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky hovězí kýty, 2 lžíce slaniny (obyčejná nebo anglická), 3 dkg másla, 1 větší cibule, 4 rajčata nebo plná lžíce protlaku, sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 5 dkg parmazánu nebo čedaru, 1/8 l smetany (čerstvá nebo kyselá)
Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. V kastrole vyškvaříme do sklovita drobně pokrájenou slaninu, přidáme máslo a připravené plátky masa. Opečeme je krátce po obou stranách a zcela mírně podlité dusíme do poloměkka. Pak je obrátíme, přidáme kolem nich drobně pokrájená oloupaná rajčata a dusíme do měkka. Nakonec přidáme smetanu smíchanou se lžičkou mouky, promícháme a každý plátek posypeme lžičkou strouhaného sýra. Zapečeme, až sýr roztaje.
Příloha: nočky, těstoviny sypané opraženou strouhankou nebo suchá rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka