Hovězí plátky na smetaně se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg zadního hovězího, 1 lžička směsi na roštěnky, sůl, 2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 1 sklenka vody nebo vývaru, 5 žampiónů, 1 sklenka smetany, 1 lžíce hladké mouky, citrónová šťáva
Hovězí plátky na okraji mělce nařízneme, rozklepeme, osolíme, okořeníme (směs pepře, zázvoru, kardamomu, koriandru, rozmarýny, papriky, nového koření, kmínu, muškátového květu, případně pepř nebo chilli), vložíme na zpěněnou rozkrájenou cibuli na oleji. Opečeme po obou stranách a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme do měkka, pak přidáme žampióny nakrájené na plátky a zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou. Povaříme, podle potřeby přikořeníme či přisolíme nebo rozředíme vodou či polévkou. Nakonec podle chuti pokapeme citrónovou šťávou.
Příloha: noky nebo knedlíky či rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka