Hovězí plátek na jalovci - recept cpt. Cooka
4 porce: 65 dkg zadního hovězího, 5 dkg slaniny, 5 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 4 dkg hladké mouky, jalovec, 5 dl vývaru nebo vody, citrónová šťáva, sůl
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, orestujeme zbylou slaninu, vložíme maso, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme jalovec, podlijeme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme. Do šťávy dáme prohřát plátky masa a podáváme s bramborovým knedlíkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka