Hovězí pečeně se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg hovězí kýty, 5 dkg slaniny, 8 dkg vepřového sádla, 5 dkg kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, 1  cibule, 3 dkg hladké mouky, 1/2 kostky bujónu (masox)
Maso protkneme malými proužky slaniny, potřeme solí a pepřem, na sádle po všech stranách opečeme. Vyjmeme opečené maso a přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a lehce osmažíme. Maso vložíme zpět na zeleninu, přidáme jeden šálek vody, přiklopíme a pečeme do měkka. Během pečeni maso obracíme a přiléváme bujón podle potřeby. Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme bujón, dobře promícháme a dusíme. Šťávu protřeme sítem a přelijeme na pokrájené maso. Podáváme s brambory nebo rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka