Hovězí pečeně na zázvoru - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg zadního hovězího, 3 stroužky česneku, 1 lžička mletého zázvoru, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 menší cibule, 1 lžička citrónové šťávy, 10 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 10 dkg slaniny (nemusí být)
Maso naklepeme a den předem potřeme pastou z česneku, zázvoru, soli, papriky a citrónové šťávy. Další den zprudka opečeme na polovině másla po obou stranách, přidáme cibulku, podlijeme a maso dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a pomalu 15 minut povaříme. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy, ve které rozpustíme zbytek čerstvého másla. Podáváme s rýží nebo s bramborovým knedlíkem.
Obměna: Pastou z česneku, zázvoru, soli, papriky a citrónové šťávy potřeme klínky slaniny, jimiž maso před pečením protáhneme. Pak pokračujeme podle popisu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka