Hovězí na karí - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg hovězího masa nakrájeného na tenké plátky, 1 l kokosového mléka, 3 lžíce karí koření, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce krystalového cukru, 20 dkg opražených oříšků kešu, 3 lžíce bazalky, 1 lžíce škrobové moučky, 3 feferonky nasekané nadrobno, sůl
Dvě třetiny kokosového mléka přivedeme k varu. Do mléka přidáme maso a sůl, plamen snížíme na minimum a dusíme tak dlouho, až maso změkne. Do hluboké pánve dáme zbytek kokosového mléka a přivedeme k varu. Přidáme karí koření a dobře zamícháme, přilijeme sójovou omáčka, zamícháme a přidáme cukr. Přidáme maso s mlékem, oříšky, bazalku a feferonky. Dobře zamícháme, přimícháme Solamyl, znovu zamícháme a dobře prohřejeme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka