Hovězí maso se sójovými boby - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg hovězího roštěnce, 30 dkg sójových bobů, 1  pórek, 1 červená paprika, 1  vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 5 lžic sójové omáčky, 5 lžic vývaru z masoxu, glutasol, 3 stroužky česneku, sůl
Očištěný a odblaněný roštěnec nakrájíme na kostičky asi 1x1 cm, osolíme, promícháme s vejcem a polovinou škrobu a necháme 1 - 2 hodiny zaležet. Boby uvaříme (nejdřív 8 - 10 hodin máčíme a ve stejné vodě pak uvaříme doměkka) a scedíme, pórek a papriku nakrájíme na kostičky. Odleželé maso prudce opečeme v oleji, přidáme zeleninu a sójové boby, ochutíme česnekem, glutasolem a podle potřeby dosolíme. Nakonec zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vývaru, škrobu a vše krátce podusíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka