Hovězí maso s růžičkovou kapustou - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg hovězího roštěnce, 2 bílky, 2 lžíce škrobové moučky, 30 dkg růžičkové kapusty, 50 dkg bambusových výhonků nebo stejné množství oloupané kedlubny, 6 dkg šunky, 1 šálek vývaru z masoxu, olej, 5 lžic sójové omáčky, vegeta, sůl, mletý pepř
Odblaněné a očištěné maso nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s polovinou škrobu, bílky a solí a necháme 1 - 2 hodiny odležet. Očištěnou růžičkovou kapustu uvaříme ve slané vodě, scedíme a propláchneme ve studené vodě. Jsou-li kapustičky příliš velké, rozkrojíme je na půlky. Bambusové výhonky nebo kedlubny nakrájíme na plátky, šunku na nudličky. Ze sójové omáčky, vývaru a zbytku škrobu si připravíme zálivku. Maso na oleji opečeme, olej zčásti slijeme a k masu přidáme zeleninu. Podusíme, zalijeme připravenou zálivkou, znovu krátce podusíme, dosolíme a dochutíme pepřem. Při podávání posypeme šunkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka