Hovězí maso s pažitkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg zadního hovězího, 2 lžíce máčené škrobové moučky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 velká cibule, 5 dkg pažitky, 1 špetka moučkového cukru, wei-su, sůl
Tenká kolečka cibule osmahneme v malé dávce oleje, zastříkneme sójovou omáčkou, vínem, přidáme špetku cukru, promícháme a odstavíme. Maso nakrájíme na tenké plátky přes vlákno a smísíme se sójovou omáčkou, máčeným škrobem a solí. V horkém oleji maso zprudka orestujeme a asi po dvou minutách přimícháme připravenou cibuli. Ochutíme wei-su a solí, přidáme nakrájenou pažitku, vše dobře promícháme a podáváme na teplé míse.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka