Hovězí maso s paprikou a celerem - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg zadního hovězího, 1 středně velký celer, 5 paprik, 1 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, mletý pepř, sůl, 5 lžic desertního vína, vegeta, 1 šálek vývaru z masoxu, olej
Očištěné maso nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s vejcem, solí, částí škrobu a necháme půl hodiny odležet. Očištěný celer a papriku nakrájíme na jemné nudličky a na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme, podlijeme vývarem a podusíme. Na jiné pánvi opečeme na oleji maso, tuk zčásti slijeme, přidáme podušenou zeleninu, promícháme, zalijeme vínem, dosolíme a dochutíme pepřem a vegetou a zahustíme zbytkem škrobu rozmíchaného ve vodě. Krátce podusíme a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka