Hovězí maso s ovocem - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg hovězí svíčkové nebo roštěnky, 1 lžíce oleje na smažení, 1 mrkev nakrájená na 'kytičky' na ozdobu, 2 lžíce zelené petrželky na ozdobu,
Marináda: 3 naťové cibulky, 3 stroužky česneku, 1 velké jablko, 1 velká hruška, 2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce sezamových semínek, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sherry, 2 lžíce sezamového oleje, sůl, mletý pepř
Maso nakrájíme na plátky silné 1 cm a pak na čtverce 2,5 x 2,5 cm. Jablko a hrušku oloupáme a ustrouháme. Cibulky a česnek oloupáme a na velmi drobno usekáme. Přidáme další součásti marinády a pečlivě promícháme. Maso zamícháme do marinády a marinujeme při pokojové teplotě 3 hodiny.
Maso i s marinádou 5 minut smažíme za stálého míchání na rozpáleném oleji. Vložíme do hluboké misky, ozdobíme 'květinkami' z mrkve a lístky zelené petrželky. Podáváme velmi horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka