Hovězí maso s karí kořením - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg pravé hovězí svíčkové, 2 lžíce škrobové moučky, 2 bílky, sůl, 1 lžička karí koření, špetka chilli, 1 šálek vývaru z masoxu, česnek podle chuti, 5 lžic desertního vína, glutasol, 1 velký pórek, 1 velká cibule
Maso očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Promícháme se škrobem, bílky a solí. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, pórek na nudličky. Maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji, tuk zčásti slijeme, přidáme zeleninu a krátce osmahneme. Přidáme třený česnek, karí, chilli a zalijeme vývarem. Ochutíme glutasolem a vínem. Zahustíme máčeným škrobem a ještě chvíli podusíme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka