Hovězí maso s játrovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg hovězí svíčkové, 15 dkg kuřecích jater, 4 lžíce másla, 1 bobkový list, 1 lžička tymiánu, 1.5 dl koňaku, sůl, mletý pepř
Na pánvi rozpálíme polovinu másla, přidáme játra, bobkový list a tymián a krátce osmažíme, aby játra byla tak do poloviny propečená. Bobkový list odstraníme, játra dáme do mixéru. Bifteky osolíme a opepříme a zprudka je opečeme na zbytku másla, asi jednu minutu na každé straně. Na maso nalijeme nahřátý koňak a zapálíme. Maso přeneseme na nahřátý talíř, šťávu nalijeme k játrům do mixéru a umixujeme na jemnou pastu. Pastu vrátíme na pánev, prohřejeme a nalijeme na maso.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka