Hovězí maso po starodávnu - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg zadního hovězího, 1 telecí nožička (i vepřová), 6 plátků slaniny, 1/3 l bílého vína, 1/3 l vývaru, 50 dkg karotky, 10 dkg cibule, sůl, mletý pepř, tymián, 3 lžíce rajčatového protlaku, 6 dkg másla, 50 dkg brambor, 1 lžíce zelené petrželky
Maso opečeme ze všech stran spolu s cibulí na pekáčku, přidáme slaninu, tymián, pepř a sůl, zalijeme vínem a bujónem a dusíme asi hodinu a půl téměř doměkka. Pak přidáme karotku, protlak a dusíme ještě asi půl hodiny. Mezitím uvaříme brambory téměř doměkka. Přidáme je spolu s petrželkou k masu a pečeme ještě asi pět minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka