Hovězí maso na rajčatech a paprikách - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg hovězího masa, 5 dkg oleje nebo rostlinného tuku, 1 větší cibule, 4 rajčata, 2 zelené papriky, hladká mouka, sůl
Na oleji nebo rozehřátém rostlinném tuku osmažíme do růžova drobně nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso a krátce je opečeme. Opečené maso podlijeme vodou nebo vodou s rozpuštěným kouskem masoxu, osolíme a dusíme, až je měkké. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, krátce ji osmahneme, podlijeme a dobře rozmícháme. Do tohoto základu dáme na nudličky nakrájené očištěné a semeníků zbavené papriky, chvíli je podusíme a přidáme nakrájená rajčata. Dusíme tak dlouho, až je zelenina měkká. Podáváme s dušenou rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka