Hovězí maso Izabela - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg zadního hovězího nakrájeného na kostky, 2 lžíce másla, 1  cibule nakrájená nadrobno, 1 stroužek česneku, 1 lžička mleté papriky, 2  rajčata nakrájená na kousky, 10 dkg celeru nakrájeného nadrobno, 1 lžíce sušených hub, 3 dl vody, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
V hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmažíme cibuli a česnek, až cibule zesklovatí. Česnek odstraníme, přidáme maso, papriku a sůl s pepřem. Za stálého míchání maso osmahneme. Přidáme rajčata, přikryjeme pokličkou a dusíme 1 hodinu. Mezitím houby spaříme 3 minuty ve vařící vodě. K masu přidáme celer, 15 minut potom přidáme houby i s vodou a dusíme dalších 15 minut. Mouku rozmícháme s troškou vody a pomalu vmícháme do omáčky. Chvilku povaříme, až omáčka zhoustne podle chuti, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka