Hovězí maso dušené s žampióny a vínem - recept cpt. Cooka
4 porce: 3/4 kg hovězí kýty nebo plece, 1 lžíce oleje, 10 dkg žampiónů, 1 dl bílého vína, 1 středně velká cibule, 8 dkg rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, vývar
Na oleji osmahneme do sklovita drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a opečeme. Přilijeme asi 3 lžíce vývaru nebo vody a dusíme téměř do měkka. Pak přidáme na silnější kousky pokrájené žampióny, opepříme a dusíme asi 10 minut. Pak maso vyjmeme, uložíme na teple. Do šťávy z masa přidáme rajčatový protlak a upravíme chuť. Necháme 10 minut povařit, přidáme maso a ponecháme na zcela slabém ohni 5 minut.
Příloha: suchá rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka