Krémová polévka z tykve a rajčat - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg tykve, 1 rajče, 1 velká cibule, 2 hrnečky mléka, 3 dkg másla, 1 špetka moučkového cukru, mletý pepř, sůl, 1 bujón (masox), 2 žloutky
Tykev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky 1 cm x 1 cm. Rajče a cibuli nakrájíme na plátky. Dáme do hrnce a pod pokličkou podusíme v troše vody doměkka. Zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme přes síto, přidáme horké mléko, máslo, sůl, cukr, pepř, masox a přivedeme do varu. Polévku sejmeme z ohně a zjemníme ji žloutky, které jsme rozmíchali v trošce mléka.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka