Hovězí maso anýzové - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg zadního hovězího, 1 vejce, 1 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 3 lžíce oleje, 1/2 lžičky anýzu, 15 dkg čínského zelí, 2 lžíce vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, 1 špetka mletého pepře, 1/2 lžíce wei-su
Maso nakrájíme na hrubší nudličky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Do pánve s mírně rozpáleným olejem vložíme anýz. V okamžiku, kdy olej začne pěnit a cítíme aromatickou vůni anýzu, přecedíme olej přes husté síto do druhé pánve. Zvýšíme intenzitu ohně a do oleje dáme připravené hovězí maso. Za stálého promíchávání rychle restujeme. Přidáme na nudličky krájené čínské zelí. Zmírníme oheň, zastříkneme vývarem, ochutíme vínem, pepřem, wei-su, solí a dusíme do měkka.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka