Hovězí kuličky s ananasem - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg vysokého roštěnce, 2 vejce, 2 lžíce desertního vína, 2 lžíce škrobové moučky, mletý pepř, olej, 30 dkg ananasového kompotu, sůl, vegeta
Maso jemně umeleme a promícháme s polovinou škrobu, vejcem, vínem, solí a pepřem. Z připravené směsi tvoříme kuličky o průměru zhruba 2 cm a v rozehřátém oleji je opékáme do zlatova. Na druhé pánvi uvedeme do varu 2 dl šťávy z ananasu, přidáme vegetu, špetku soli a zahustíme máčeným škrobem. Na mírném ohni krátce povaříme, přidáme osmažené kuličky s troškou oleje a na menší dílky nakrájený ananas. Vše společně krátce prohřejeme s dušenou rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka