Hovězí jazyk - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg hovězího jazyka, 7 lžic sójové omáčky, 5 lžic oleje, 2 stroužky česneku rozdrcené, 1/2 cibule nakrájené nadrobno, 2 dl rajčatové šťávy, 6 lžic kečupu, 1 dl bílého vína, 6 dl hovězího vývaru, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky fenyklu, 2.5 dl strouhaného tvrdého sýra, 25 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 10 dkg oliv zelených plněných, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Hovězí jazyk uvaříme 20 minut ve vodě. Jazyk vyndáme a oloupeme. Oloupaný jazyk vrátíme do hrnce a vaříme dalších 90 minut. Uvařený jazyk pomažeme sójovou omáčkou a na rozpáleném oleji osmažíme do zlatova. Vyndáme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a na něm osmahneme cibuli a česnek do zlatova. Přidáme rajskou šťávu, kečup, vývar, víno, fenykl a bobkový list. Přidáme jazyk a dusíme 15 minut. Přidáme zbytek přísad a dusíme dalších 5 minut. Podle chuti posolíme a popepříme, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka