Krémová polévka z tykve a masového vývaru - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg tykve, 1 l vývaru (i z masoxu), 1  mrkev, 1  petržel, 1  cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla na jíšku, 2 lžíce másla na osmažení zeleniny, 1/2 hrnečku mléka, 1  žloutek, sůl
Tykev oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do masového vývaru. Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky a přidáme ji do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kostky a na másle podusíme doměkka. Zeleninu přes sítko prolisujeme do vývaru, necháme přejít varem a odstavíme. Žloutek rozmícháme v mléce a před podáváním vlijeme do vývaru.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka