Frankfurtská pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg roštěnce, 2  párky, 10 dkg slaniny, sůl, 5 dkg másla, 1 lžíce cibule, 1/2 lžíce mrkve, 5 zrnek celého pepře, 1/4 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky
Maso osolíme a podélně protkneme tenkými párky. Slaninu nakrájíme na klínky a zasuneme je do masa. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno, v pekáči vyškvaříme do sklovita, přidáme máslo a zeleninu a necháme na tomto základě maso po všech stranách opéci. Pak dusíme přiklopené na plotně asi 1 hodinu, přidáme pepř a dopečeme v troubě do červena. Ke konci přilijeme smetanu s moukou a necháme zapéci. Hotovou pečeni pokrájíme, trochu pokropíme procezenou omáčkou a ostatní podáme v omáčníku.
Příloha: makaróny sypané opraženou strouhankou nebo nočky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka