Filipínské hovězí - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg hovězího masa na guláš nakrájeného na menší kousky, 1 dl octa, 1 lžička hrubě mletého pepře, 3 stroužky česneku rozdrcené, 4 lžíce oleje, 2  brambory oloupané a nakrájené na kousky, 1  cibule nakrájená na tenká kolečka, 2.5 dl hovězího vývaru, 2.5 dl rajčatové šťávy, 1  bobkový list, 1  červená paprika nakrájená na proužky, tabasco, sůl, mletý pepř
Maso smícháme s octem, hrubě mletým pepřem a česnekem a necháme marinovat v ledničce alespoň 30 minut. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso zprudka osmahneme do hněda. Maso vyndáme a držíme v teple. Přilijeme zbytek oleje, přidáme brambory a krátce opečeme. Brambory vyndáme a také držíme v teple. Na pánev dáme cibuli a 5 minut osmahneme. Přidáme maso, vývar, rajskou šťávu a bobkový list, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 90 minut. Přidáme brambory a papriku a vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Posolíme a popepříme, přidáme Tabasco podle chuti a vaříme další 2 minuty. Podáváme ozdobené nakrájenými olivami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka