Dušené maso po finsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg zadního hovězího, 15 dkg vepřové kýty nebo ramínka bez kosti, 15 dkg telecí plece, sůl, 1/2 lžičky mletého nového koření, 12 menších brambor, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce másla
Zapékací misku naplníme na kostky nakrájeným hovězím masem, zalijeme vodou a dusíme 20 minut. Pak přidáme stejně nakrájené vepřové a telecí maso, osolíme, přidáme nové koření, promícháme, zalijeme vodou do poloviny výšky misky, uzavřeme pokličkou a dusíme téměř doměkka v troubě. Pak přidáme nakrájené brambory a pokrm necháme ještě půl hodiny dusit. Nakonec ozdobíme petrželkou, a bylo-li maso libové, přidáme máslo.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka