Dušené hovězí plátky II - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky zadního hovězího, sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 cibule, 3 nakládané okurky, sardelová pasta, 1/2 menší kapusty, 1 lžička másla, 1 lžička hladké mouky
Plátky na okraji nakrojíme, lehce naklepeme a mírně osolíme. Poprášíme je hladkou moukou a opečeme na rozehřátém másle po obou stranách. Mírně podlité je dusíme téměř do měkka. Pak smícháme jemně usekanou cibuli, sardelovou pastu a usekané sladkokyselé okurky, přidáme vše do šťávy a dusíme asi 10 minut. Kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, nakrájíme na širší pruhy a položíme na plátky. Přelijeme šťávou z masa a dusíme, až je kapusta měkká. Šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a krátce povaříme.
Příloha: opékané malé brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka