Dušené hovězí na cibulce s brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího (šál nebo květová špička), 80 dkg brambor, 2  cibule, 1  bobkový list, 2  hřebíčky, 3 špetky mletého pepře nebo mleté papriky, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, sůl, 1 sklenka vody, zelená petrželka nebo kopr
Čisté maso bez kosti (šál nebo květová špička) opereme, nakrájíme na kousky (asi 2 na porci), osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme rychle na pánvi ze všech stran dočervena. Potom přeložíme maso do jiné nádoby. Na pánev, na níž se maso opékalo, vlijeme sklenici vody, povaříme a procedíme na maso, přidáme ještě vodu podle potřeby, zakryjeme a dusíme na mírném ohni, až je maso měkké. K dušenému masu přidáme cibuli zpěněnou na tuku a koření. Před koncem dušení přidáme brambory, které jsme očištěné a pokrájené podle velikosti na čtvrtky nebo na půlky předem trochu opekli, a spolu s masem je podle potřeby dodusíme (asi půl hodiny). Při podávání sypeme pokrm jemně rozsekanou petrželkou nebo koprem.
Stejně lze připravit i skopové nebo vepřové maso.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka