Dušené hovězí maso se šalvějí muškátovou - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 6 lžic oleje, 6 stroužků česneku, 1 svazek zelené petrželky, 6 rajčat, 3 lístky šalvěje muškátové, 1 dl vína
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme 2/3 oleje, nejlépe olivového, na to naskládáme plátky masa, posypeme je hrubě pokrájeným česnekem a petrželkou, poklademe půlkami rajčat a rozložíme listy šalvěje. Pokapeme zbytkem oleje a pod pokličkou pomalu dusíme. Během dušení podlijeme vínem nebo vodou. Měkké plátky masa podáváme přelité šťávou se zeleninou, jako přílohu rýži nebo bílý chléb.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka