Dušené hovězí maso na hřebíčku - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg zadního hovězího, 10 dkg slaniny, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 6 hřebíčků, 2 dl červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu dobromysli nebo majoránky, 50 dkg rajčat
Maso protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme rozkrájenou cibuli, česnek, koření a ještě osmahneme. Pak zalijeme červeným vínem a dusíme asi půl hodiny. Přidáme nakrájená rajčata, zakryjeme poklicí a dusíme, až maso změkne (lze dusit i v tlakovém hrnci). Nakonec maso nakrájíme na plátky, omáčku protlačíme hrubým sítem. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka