Debrecínská svíčková pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg hovězí svíčkové, sůl, 2 cibule, 8 dkg slaniny, 2 lžíce oleje, 25 dkg čerstvých hub, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce mleté papriky, kmín
Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, na ní dozlatova osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a kmín, krátce zamícháme, přidáme protlak, za stálého míchání osmahneme. Maso posolíme, vložíme do základu, podlijeme a dusíme v troubě. Mírně podléváme a obracíme. Houby nakrájíme nadrobno a dusíme na oleji asi 30 min. Maso vyjmeme z pekáče, šťávu přecedíme, případně zředíme. Maso se šťávou vrátíme na pekáč, přidáme houby, zbylou slaninu nakrájíme na plátky, dáme na maso a dusíme v troubě doměkka.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka