Dánské hovězí - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 lžíce másla, 1 cibule nakrájená nadrobno, 1 stroužek česneku, 90 dkg zadního hovězího, 1 lžička mleté papriky, 2 rajčata nakrájená na kousky, 3 listy řapíkatého celeru nakrájené nadrobno, 2 lžíce sušených hub, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
V hlubší pánvi rozpálíme máslo, přidáme cibuli s česnekem a dusíme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Česnek odstraníme, přidáme maso makrájené na kostky, papriku a sůl s pepřem, zamícháme a na středním plameni vaříme, až maso zhnědne. Přidáme rajčata a na mírném plameni vaříme přikryté 1 hodinu. Mezitím povaříme houby 5 minut, necháme odkapat. Do masa přidáme celer a vaříme dalších 30 minut. Přidáme houby, dobře promícháme a vaříme dalších 30 minut. Mouku rozmícháme v trošce vody a vzniklou směsí zahustíme omáčku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka