Celerové nudličky s hovězím masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg zadního hovězího, 1 vejce, 1 lžička máčené škrobové moučky, sůl, 1 menší celer, 2 papriky, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, 1 špetka wei-su, mletý pepř, sůl
Do malého množství horkého oleje dáme na tenké nudličky nakrájený syrový celer a čerstvé paprikové lusky, nejlépe červené. Krátce orestujeme a odstavíme do tepla. Promísíme nudličky zadního hovězího masa s vejcem, máčeným škrobem a solí. Vložíme do rozpáleného oleje a po chvilce restování přidáme připravený celer a papriky. Promícháme, zalijeme trochou vývaru a na mírnějším ohni dochutíme vínem, wei-su, pepřem a solí. Na mírném ohni ještě dodusíme. Hotový pokrm zakápneme olejem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka