Carbonada criolla - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg hovězího masa, 10 dkg vepřového sádla, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 papriky, 3 rajčata, 1 svazek zelené petrželky, 1 svazek pažitky, 1/2 celeru, 1 bobkový list, 3 zrnka celého pepře, sůl, chilli paprička, tymián, petržel, 1/4 l bílého vína, 1/2 l vývaru, 4 brambory, 25 dkg malých tykve, 2 jablka, 200 dkg sterilovaných kukuřičných zrn, 2 broskve, 20 dkg hroznového vína (bobulí)
Maso nakrájíme na kostky a osmažíme dohněda. Přidáme cibuli, česnek, nakrájenou papriku, rajčata, celer a ostatní zeleninu, petrželku, pažitku a ostatní koření, osmahneme, zalijeme vývarem a vínem, osolíme a dusíme, až maso změkne. Nakonec dáme pokrájené ovoce a krátce povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka