Budvarská roštěná - recept cpt. Cooka
4 porce:  65 dkg zadního hovězího, 7 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, sůl, mletý pepř, 4 dl vývaru nebo vody, 4 kuličky nového koření, 5 dkg hladké mouky, 1 dl piva Budvar, 10 dkg párků
Z masa nakrájíme roštěnky, naklepeme je, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, vložíme na nakrájenou osmaženou cibuli, trochu orestujeme, zalijeme trochou vývaru, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, promícháme a provaříme. Před koncem přilijeme pivo a jen krátce povaříme. Šťávu přecedíme na roštěnky, vložíme na kolečka nakrájené a orestované tenké párky a krátce povaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka