Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky - recept cpt. Cooka
4 porce: 44 dkg zvěřinového ořezu (směs), 4 dkg cibule, 4 dkg žemlí, 1 vejce, 10 dkg kořenové zeleniny, pažitka, sůl, muškátový květ, polévkové koření, nové koření, celý pepř, jalovec, strouhanka, pórek
Do studené vody vložíme část směsi zvěřinového masa. Odsolíme a lehce přivedeme do varu. Poté sebereme tmavou pěnu, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, sůl, celý pepř, jalovec, nové koření a zvolna vaříme. Zbylé maso semeleme, přidáme vejce, v mléce vymačkanou žemli, sůl, květ a nakrájený pórek (pažitku). Uděláme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucího vývaru a krátce povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka