Bifteky s bylinkovým máslem - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky hovězí svíčkové, 1 lžíce strouhanky, 2 lžíce oleje,
Bylinkové máslo: 10 dkg másla, 1 nakládaná okurka, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, 1/2 citrónu, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
Okurku, cibuli, česnek, kousek citrónové kůry a zelenou petržel jemně usekáme a utřeme s máslem. Uděláme váleček a dáme jej do chladničky. Bifteky naklepáme obráceným nožem, osolíme, obalíme v jemně prosáté strouhance a opečeme po obou stranách asi 4 minuty na rozpáleném oleji. Pak je přendáme na mísu, na každý biftek dáme kolečko bylinkového másla, ozdobíme snítkou zelené petržele a obložíme smaženými brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka