Biftek po řecku - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg hovězí svíčkové, 6 dkg rostlinného oleje, 25 dkg rajčat, 25 dkg paprik, 5 dkg slaniny, 30 dkg rýže, sůl, 1  cibule, 1 dl kečupu, mletý pepř
Rýži prokvedláme v horké vodě, dobře propláchneme a dáme do kastrolku. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme tuk, povaříme na plotně a pod poklicí dodusíme v troubě doměkka. Na 1 šálek rýže dáváme 1.5 šálku vody. Z očistěné svíčkové nakrájíme bifteky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený olej a opékáme po obou stranách asi 5 minut. Hotové vyjmeme a do tuku vložíme nakrájenou cibuli, plátky rajských jablíček a nakrájenou papriku a podusíme. Přidáme uvařenou rýži a promícháme. Upravíme na talíř, položíme na ni biftek a přelejeme na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninou smíchanou s horkým kečupem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka