Anglický rostbíf - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg nízkého roštěnce, sůl, mletý pepř, 10 dkg oleje, 1.5 dkg hladké mouky, 3 dl vývaru, worcestrová omáčka
Roštěnec zbavíme tuku a blan, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech stranách na horkém oleji, pak ho dáme do horké trouby a pečeme za stálého obracení a přelévání asi 45 minut. Do rostbífu píchneme špejlí a vytéká-li z něj růžová šťáva, je již pečený. Maso vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, provaříme, dochutíme worcesterem a solí a šťávu přecedíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, podlijeme šťávou a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka