Americký biftek - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg hovězí svíčkové, 3 dkg rostlinného oleje, 2 dkg vepřového sádla, 10 dkg kečupu, 5 dkg anglické slaniny, 4  vejce, 2 dkg ementálu, sůl, mletý pepř
Maso ze svíčkové očistíme od blan a loje, nakrájíme bifteky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pečeme je v rozpáleném sádle zvolna po obou stranách asi 5 minut. Společně s masem opečeme anglickou slaninu nakrájenou na tenké plátky. Vejce rozklepneme a vpustíme do rozpáleného oleje a opatrně je obrátíme, aby se pekla i na druhé straně. Pokrmy upravíme na talíř takto: na biftek položíme opečenou slaninu, pak vejce, přelejeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.
Příloha: různě smažené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka