Staré koroptve dušené - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  koroptve, kořenová zelenina, cibule, sůl, ocet, bobkový list, celý pepř, nové koření, 1/8 kg slaniny, 1/4 l smetany nebo červeného vína, 1 lžíce hladké mouky
Očištěné a vykuchané koroptve nejprve naložíme na několik hodin do octové vody s kořením, tj. bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Pak je vyjmeme, osušíme, protáhneme slaninou a dáme dusit spolu s cibulí, kořenovou zeleninou a kořením z marinády, kterou pomalu koroptve podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme je a omáčku zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky. Nebo maso podléváme vínem a pak zaprášíme, ale smetanu nedáme. Podáváme s brambory nebo noky.
Dobrá sestava: Koroptve dušené, noky nebo brambory, kompot nebo salát, které přidají látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka