Pikantní křepelky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  křepelky, 5 dl mléka, 2 stroužky česneku rozdrcené, 20 dkg hladké mouky, 2 lžičky cayenského pepře, 1/2 lžičky kmínu,  špetka mleté skořice, 8 lžic oleje, 25 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 5 dl kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř
Křepelky položíme do pekáče, přidáme česnek a nalijeme mléko. Necháme marinovat v ledničce alespoň 2 hodiny. Křepelky vyndáme, osušíme a mléko vylejeme. Na talíři smícháme mouku, cayenský pepř, kmín, sůl, pepř a skořici a v této směsi křepelky obalíme. V hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm křepelky osmažíme, 3 minuty na každé straně. Křepelky vyndáme, přeneseme na talíře a přikryjeme alobalem. Z pánve vylejeme polovinu oleje, na zbytku oleje krátce podusíme žampióny, přidáme 3 lžíce okořeněné mouky, ve které jsme obalili křepelky, přilijeme vývar a za stálého míchání pomalu dusíme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Dochutíme solí a pepřem a nalijeme na křepelky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka