Pečený bažant s ovocem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  bažant, 5 dkg anglické slaniny, sůl, 4 zrnka celého pepře, 1 dl červeného vína, 2 cl koňaku, 8 dkg másla, 2  jablka, 1  pomeranč, brusinky nebo jeřabinky
Očištěného bažanta rozdělíme na poloviny, osolíme, vložíme do pekáče, pokapeme vínem a destilátem. Necháme asi 5 hodin marinovat. Před pečením vložíme do pekáče máslo a nejdříve pečeme bažanta masitou stranou dolů, pak jej obrátíme, poklademe plátky slaniny a pečeme po straně druhé. Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou, přidáme pepř vcelku, který po upečení odstraníme. Na kousku másla na pánvi opečeme plátky oloupaných jablek, prohřejeme i plátky pomeranče i s kůrou a naporcovaného bažanta ovocem obložíme. Nakonec bažanta na míse ozdobíme 4 kolečky syrového pomeranče a na každé dáme lžičku brusinkového nebo jeřabinového kompotu.
Příloha: jablečná kaše

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka