Pečený bažant po židlochovicku - recept cpt. Cooka
6 porcí: 2 bažanti, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 10 dkg slaniny, 10 dkg oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 citrón, 3 dl kysané smetany, divoké koření, 5 dkg másla, 10 dkg čerstvých žampiónů, 3 dl mléka, 1 dl bílého vína, sůl
Oškubané, vykuchané a očištěné bažanty prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou a osolíme. Na oleji si připravíme zeleninový základ z nastrouhané zeleniny s přidáním koření, podlijeme vodou, vložíme připravené bažanty a dáme do dobře vyhřáté trouby upéci doměkka. V průběhu pečení maso přeléváme šťávou. Hotové měkké maso vyjmeme a do zbylého základu vlijeme mléko a smetanu rozmíchanou s moukou a krátce povaříme. Omáčku ochutíme citrónovou šťávou, solí a před dokončením přidáme na plátky nakrájené žampióny předem podušené na másle. Na závěr zjemníme vínem, necháme přejít varem a podáváme s jemným houskovým knedlíkem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka